marți, 25 august 2015

MOTIVELE COMUNICĂRII DIN ZILELE NOASTRE

Ce se întâmplă când cineva vrea să comunice cu oamenii, din dorințele de a socializa, de a- și face prieteni și relații, însă comunicarea se face doar într- un sens, fără a primi răspuns, de cele mai multe ori?
La ce mă refer când spun comunicare într- un singur sens? Adică, o persoană sună altă persoană cu diferite ocazii: de sărbători, de ziua numelui, pentru a mai sta de vorbă și a afla noutăți, pentru a invita la un suc sau o plimbare, însă persoana căreia i- au fost destinate apelurile, nu întoarce, la rândul ei, apelurile sau invitațiile.
Ce să înțelegem despre persoana care dorește să comunice, însă ea întreabă, ea răspunde: că nu e dorită, că nu prezintă interes ...? Concluzia ar fi: doar cine se aseamănă, se adună.
În zilele noastre, o comunicare are sens, atâta timp cât are același scop pentru toate persoanele participante. Comunicarea de dragul comunicării nu se mai caută. Timpul este prețios, timpul costă bani. 
Prin urmare, oamenii vor fi împreună atâta timp cât îi va anina un obiectiv comun. În rest, fiecare va reveni la matca lui, pentru a- și vedea de problemele și prioritățile sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu