duminică, 15 noiembrie 2015

,,BUNĂ, CE MAI FACI?”

Cum decurge o conversație cu o persoană care a pierdut, de curând, pe cineva drag? 
Care- i sunt nevoile din această perioadă? 
Persoana care este în doliu are nevoie să știe că cineva se gândește la ea și că îi este alături în momentele de suferință. 
Un simplu ,,Ce mai faci?” este ca un balsam pentru trupul anesteziat de durere. 
Și să nu vă așteptați la mulțumiri pentru gesturile de atenție pe care le- ați realizat, pentru că nu întotdeauna oamenii vor conștientiza ceea ce ați făcut pentru ei la momentul oportun.  

joi, 5 noiembrie 2015

LIPSA DE RESPECT

Cum se poate numi atunci când cineva te sună la telefon, iar tu ignori acel apel pierdut?
Deși vezi că cineva te- a căutat, tu, însă, îți vezi de alte lucruri, uitând cu desăvârșire de a mai suna îndărăt persoana care a dat telefon. 
A nu se pune cazurile în care știi cine te- a căutat și ai un motiv serios să nu suni înapoi. 
În rest, protocolul respectului presupune ca în momentul în care cineva te caută la telefon și nu ești pe fază pentru a răspunde, atunci, tu trebuie să dai un telefon mai târziu.

miercuri, 4 noiembrie 2015

CÂND ,,SĂRUT MÂNA” DEVINE OTRAVĂ

Descopăr, cu surprindere, de ceva vreme, cum poate fi anulată semnificația unui cuvânt, în cadrul unei conversații. Cum este posibil acest lucru?
Să presupunem că vă aflați într- o conversație aprinsă cu cineva. Iar acel cineva nu știe cum să- și verse oful mai bine pe dumneavoastră, trântind, în mijlocul frazei, expresia ,,sărut mâna”.
Ce a- ți crede despre acea persoană: că vă respectă sau că vă trimite undeva printr- un respectuos ,,sărut mâna”?
De fapt, dacă mă gândesc bine, am mai auzit și de alte variante care creează același efect: cum v- ați simți când cineva vă înjură zâmbind sau când șeful v- ar zice cu zâmbetul pe buze că sunteți demis(ă)?